Мой печальный опыт (осторожно все на иврите внутри)

Разговариваем на различные темы, не вошедшие в другие разделы-кроме обсуждения политики других государств. .Репутация в этом разделе отключена.

Модератор: mOLDman

Правила форума
Запрещаются:
1) Оскорбления других участников.
2) Нецензурная брань.
Репутация в этом разделе отключена
caesar
Пользователь
smartphone: Iphone 3G 8gb
Контактная информация:

Мой печальный опыт (осторожно все на иврите внутри)

Сообщение caesar »

извините что на еврейском...переводить уже просто нет сил..а писать на русском ето не для меня.пользуюсь транслитератором...

א.ג.נ.

לפני כ 3 שבועות היה לי חופש מעבודה ,הייתי חולה שבוע והחלטתי כל עוד אני בבית לקחת את האוטו הישן שלי לתיקון.התיקון היה לא זול במיוחד וצפיתי בעתיד הוצאות נוספות הקשורות ברכב שלי ולכן החלטתי למכור אותו.

בעיקרון תמיד רציתי מאזדה 3 ספורט , זה היה חלום שלי אבל הדגם עם מנוע 1.6 זה דבר די נדיר בעיר שלי כפי שהבנתי ולכן כאשר ראיתי את האוטו שתמיד רציתי ב "טרייד סנטר" באשדוד מיד ניגשתי לבדוק מה מוכרים וכמה זה עולה.
מ' סמנכל "טרייד סנטר" יצא אלי ,באנו לרכב ואז הוא התחיל לדבר.
- תשמע ,אוטו חדש לחלוטין באחריות מלאה ורק 7000 ק''ם עבר.
שאלתי אותו למה הבן אדם מכר לך את הרכב ?
- לא כל אחד יכול לשלם לפעמים על הדברים שהוא קונה ענה המוכר בחיוך.אתה לפחות עובד ?יש לך עבודה ?
אמרתי לו כן והסברתי שאני ואשתי עובדים קשה ושרציתי השקעה ל 3 שנים וראש שקט אז החלטתי להשקיע ברכב חדש עם האחריות. התקשרנו ביחד איתו ל "מאזדה" ושאלנו האם הרכב באחריות. נאמר לנו במפורש כן,ליתר בטחון הרמתי איתו טלפון למוסך מרכזי של מאזדה ונאמר לנו שרכב באחריות.עשינו סיבוב ברכב ,הכל היה פיקס רק היה איזה צפצוף מעצבן שלא היה מלווה במשהו על לוח שעונים.
הוא אמר לי שזה בטח חיישן של החגורה וזה קורה שהוא מתחרפן ,מסדרים את זה צ'יק צ'אק.
הבנתי שלרכב אין ספר יפולים ,שאלתי את המוכר על זה וקיבלתי תשובה : איזה ספר תה צריך ?הרכב חדש ועוד לא היה במוסך.היה ספר אבל הלך לאיבוד וצריך להזמין חדש.טוב,אמרתי אין ספר זה לא בעיה.
שאלתי אותו על תאונות שלדה וכד' והוא אמר שהכל נקי והוא מתחייב שאין ברכב שום שילדה.בהתחלה היו ברכב כמה בעיות קטנות כמו נזילה של ווישרים ומצבר בכלל לא היה מקורי.את המצבר הביאו לי ממאזדה אחרת והייתי די מרוצה ושוב פעם לא חשדתי בשום דבר רע ארי יש כל מיני נהגים היום שלא מטפלים ברכב שלהם כראוי.הסוחר מחר רכב של מישהו אחר כמובן.
שילמתי לו 90000 ש''ח + נתתי את הרכב שלי תמורת מאזדה זו. עשינו העברת בעלות ונסענו להתקין אזעקה ברכב.
הסוחר השתתף איתי באזעקה חצי חצי. ברכב שלי לא הייתה אזעקה(בעל הקודם של הרכב הסיר אותה,לפי דברי הסוחר) לכן הופנתי ע''י חברת הביטוח להתקין אזעקת קוברה בין היקרות שיש.בזמן התקנת אזעקה זכיתי לליווי צמוד של אדם שעובד במגרש ממנו מכרו לי את הרכב.לאחר 3.5 שעות של התקנה ו 2200 ש''ח יצאנו משם גמורים מעיפות כל אחד לדרכו.

בדרך חזרה שמתי לב שמחוג של ספידומטר לא זז ומחשב דרך לא עובד ,כלומר תקוע בקילומטראז' מסויים.חזרתי למחרת ל "רדיוסטיישן" באשדוד ושאלתי מה בדיוק הם עשו שלא עובד לי עכשיו לוח שעונים.נאמר לי שאין להם מושג אבל הם ינסו לסדר לי.
לאחר ניתוק מצבר הספידומטר חזר לעצמו אבל לא לזמן רב. יום למחרת נסעתי מוקדם בבוקר להתקין מיכל ווישרים חדש ולאחר התקנתו האוטו לא נדלק.
אחרי עצבים רבים גררתי את האוטו למוסך מורשה "כפיר" ברח' העבודה באשדוד ומסרתי להם את הרכב.שאלתי אותם אם הרכב שלי באחריות והם יכולים לבדוק למה הוא לא מתניע –הם אמרו לי כן ושהכל יסודר.לקחתי מונית ונסעתי לעבודה.
באמצע היום טלפון."אדוני בוא תיקח את הרכב שלך הרכב מוכן" אני צריך את בעל המוסך אמרתי לה כדי לברר מה מצב הכללי של הרכב.מישהו הרים שפרפרת ובצעקות אמר לי "הרכב שלך עבר תאונה חבל על הזמן ,נפתחו פה כריות אוויר ,לא תוקן כלום וכדומה" בוא תשלם ותיקח את הרכב שלך מפה.זה הטון שהיה בעצם.. איך אין אחריות שאלתי אותו ? זה כרגע הגיע אלינו למחשב ! אין לך אחריות ,להתראות.
יום למחרת באתי למוסך ,שילמתי 700 ש''ח. אזעקה שלי נותקה לחלוטין (אמרו לי שהיא עשתה בעיות ובגלל זה הרכב לא נדלק).
לקחתי את הרכב ונסעתי לריב עם הסוחר ולדרוש כסף בחזרה על הרכב ,ארי נאמר לי שהרכב חדש ושהוא באחריות. כאשר הגעתי אליו הוא אמר שאין דבר כזה להחזיר רכב מכיוון שהוא כבר עבר לידיי ואין דבר כזה. יצאתי ממנו בשוק ,נגשתי לרכב ,ניסיתי להתניע – לא מתניע! זרקתי לו מפתח על השולחן ודרשתי שיתקן את הרכב הזה או שייתן רכב אחר שווה ערך.הוא אמר שאין לו רכב כזה לתת לי אבל הוא מכיר מעבדה מעולה ומקצועית של אייל נוימן ושות' בראשל''ץ שיכולה לתקן לי את כל הבעיות ושהוא ישתתף איתי בהוצאות .
לאחר מכן לא ראיתי את האוטו שבועיים.אבא שלי התערב בעניין.הוא הבין שמשהו פה לא בסדר ושהסתבכתי כאן.הוא דיבר עם אייל הזה והם סיכמו שצריך להחזיר לי רכב תקין ובטיחותי למרות מה שהוא עבר.
בזמן שהרכב היה בתיקון עוזרו של הסוחר התקשר אליי ואמר : "תשמע...התיקון עולה מלא כסף ושאולי אני רוצה אוטו אחר במקום ההוא?" אמרתי סבבה רק קודם כל נראה מה הרכב ומה יהיו תוצאות הבדיקה במכון טסטים.
הם מצאו לי מזדה מהשכרה שעברה 100000 ק''ם בלי ספר טיפולים וכד' .בקיצור לא הסכמתי.חיכיתי לרכב שלי בסובלנות שבועיים ,נסעתי בתחבורה ציבורית ,מוניות. (אצלינו קשה להגיע לרכבת ואני מגיע איתה לעבודה).
לאחר שבועיים וחצי הגעתי לאחר 4 משמרות לילה ברצף לקחת את הרכב.הדבר הראשון שבן אדם אמר כאשר ראה אותי הוא זה שהוא לא מוסר לי את הרכב בטון חוצפה שכזה שלא הבנתי למה זכיתי ליחס כזה.
הוא אמר לי כך : מ' סוחר מהמגרש ישלם על התיקון ואז תקח את האוטו.מקובל עליי.סיכמנו שמ' משלם בכרטיס אשראי ,אני משלם למ' חצי במזומן ולוקח את האוטו.שאלתי את אייל מה בעצם קרה לאוטו,מה עבר עליו וכד'.הוא אמר שהייתה תאונה פה ,נפתחו כריות אוויר ושהוא סידר הכל.היה קשה אבל עכשיו הכל טוב.
בנוסף לאוטו הייתי צריך לקבל מסמכים וקבלות על מה שנעשה ברכב ,על העבודה ובכלל מה הנזק שנגרם לי עקב התקנת אזעקה וכדומה. אייל הסביר לי שאזעקה גרמה להרבה קצרים והוא צילם מסודר את כולם וביחד עם חשבונית אני אוכל לקבל אותם ממהיר בערב כי הוא לא יכול למסור לידי אפילו עתק לפי החוק.
אני לא מכיר את החוק.לקחתי מפתחות ונסעתי מראשון לאשדוד.כאשר הגעתי לאשדוד גיליתי שנעילה מרכזית ברכב לא ננעלת .את האזעקה אייל הסיר ושם בשקית ואמר שהיא גרמה להרבה קצרים ברכב וכד'.
לא ידעתי מה לעשות ,הייתי בהלם.גם האוטו לא נסגר .גם שילמנו על התיקון 10000 ש''ח וגם אין אזעקה.נסעתי עם האוטו למוסך מורשה שוב פעם.השארתי אותו ונסעתי הביתה.לקח יומיים לגלות שכבלים בדלתות נמרחו (נמחו) עקב פגיעה שהייתה פעם וזה גרם לקצרים ברכב.שילמתי 1200 ש''ח על התיקון וניגשתי לשים אזעקה.
שמתי כספת של רב בריח עם קודן.בזמן ההתקנה הייתה איזה שהיא בעיה עם אימובילייזר והרכב לאחר התקנה לא התניע.רצתי למוסך מורשה וביקשתי מאחראי שם לגשת איתי למקום בו הותקנה אזעקה.
הוא בא ,ראה ששוב הם עשו טעות בהתקנה וסידר את זה.אני מודה לאיש הזה כי לא יודע מה הייתי עושה בלי העזרה שלו.
כאשר הרכב לא התניע אז בהתחלה שהתקינו אזעקה רצינו לגרור את האוטו בהתחלה למורשה.פתחתי בגאז' וגיליתי שמוט מיוחד לגרירה של מאזדה 3 נגנב ולא נמצא במקום (אם הוא לא במקום אז מבחינתי הוא נגנב).
חוץ מזה כאשר מתקינים נתקלו בבעיית התנעה הם התקשרו לאייל כדי לברר אולי יש משהו מיוחד שצריך לעשות וקיבלו תשובה "אני לא אחראי על שום דבר ,אני לא התקנתי ברכב זה כלום ואני בכלל נגד כל ההתקנות". ראו הוזהרתם.
אחרי שהכל הסתדר נסעתי עם אישתי למ' לדרוש את המסמכים ואת הקבלות שהוא היה צריך לקבל מאייל.
אין מסמכים ואין קבלות.מ' לא קיבל מאייל שום קבלות.
מתקשרים למעבדה של אייל נוימן :
פעם ראשונה מתקשרים – תשובה : שלחתי לכם בדואר. אנחנו :לאיזה כתובת ? אייל :לא יודע
פעם שניה מתקשרים – תשובה : מסרתי את הקבלות למ'
פעם שלישית מתקשרים ואומרים לו :"אנחנו מוכנים לבוא לראשון לקחת עתקים" כי אנו רוצים לתבוע את מי שהתקין אזעקה על הנזק שנגרם למערכת חשמל. תשובה : אתם לא תקבלו שום דבר.רק מ' יקבל כי הוא שילם. אנחנו : אבל אנחנו עם מ' כרגע במשרד ושילמנו לו חצי מה סכום ,הוא מוכן לחתום לנו שנלח וניקח את הקבלות.
תשובה : לא.אתם לא תקבלו כלום רק הוא.

כאשר אישתי שמעה את זה היא קיבלה עצבים והתקשרה לעוזר של אייל שבעצם היה צריך להביא את המסמכים עוד ליפני 3 ימים...היא התקשרה אליו כמה פעמים הוא בפעם האחרונה הוא אמר לה שבגלל זה שהיא צועקת עליו הוא לא יביא לה כלום.
במקביל ניהלתי "רומן" עם "דלק מוטורס" .שלחתי להם פקס בו ביקשתי לברר מה קרה לרכב שלי ולמה אין לו אחריות על שום חלק. לאחר שלא קיבלתי תשובה נכנסתי לאתר שלהם ופניתי דרך האתר כדי לברר מה בעצם קורה עם הפנייה שלי.הם חזרו אליי בטלפון ואמרו שהם שלחו לי מכתב בדואר.
שאלתי אותם מאיפה הם יודעים איפה אני גר ? ארי לא ציינתי את זה בפקס ?לא הייתה להם תשובה.פקידה ביקשה מימני כתובת מעודכנת ואמרה שהיא שולחת לי את המכתב שוב. מה יש במכתב אני שואל אותה ? לא יכולה להגיד לך.

בעניין חברת הביטוח שלי.לאחר ש"רדיוסטיישן" עשו מה שהם עשו עם האזעקה שלהם ברכב שלי פנינו לחברת ביטוח בדרישה לברר למה נאמר לנו לשים את הקוברה הזאת שגורמת לדברים כאלה ברכב.התשובה הייתה מקצועית מאוד : "אנחנו לא המלצנו לכם על כלום...".אבל דרשתם מיגון מסוג קוברה ! כי זה רכב גניב ובלה בלה.לא היה ולא נברא.עם מי דיברתם ? (סוכנות של 4 אנשים,סניף של ביטוח איילון ואי אפשר לברר מי אמר והמליץ)
אני לא זוכר לצערי הרב עם מי דיברתי בסוכנות ביטוח.באמת שלא.אבל יש שם מקסימום 3 פקידות למיטב זיכרוני אז ראו הוזהרתם פעם שניה (אם לא שלישית)

סיכום ביניים : האמת אני כבר יודע מה תראה בדיקת קנייה בקומפיוטסט...אין פה הרבה אפשרויות.
השאלות שעולות :
1) אין לסוחר אחריות על הרכב שהוא מוכר ? ארי הובטח לי רכב חדש וקיבלתי חבילת זבל בעטיפה טובה ב 110000 ש''ח .
איך יכול להיות שחוזה בו רשום ש"אין לי זכות להחזיר רכב בכל מקרה רק אם המוכר מסכים לזה" זה חוקי ?
ארי זה ברור שאם הייתי יודע על כאלה בעיות ושלרכב אין אחריות לא הייתי נוגע בו. כן לא לקחתי אותו לבדיקה אבל אין פה מידת אחריות של המוכר ? או שאי ידיעת של הפגמים במוצר שהוא מוכר פותרת אותו מאחריות ?
אין פה אחריות של מוסך מרכזי ?שמוסרת נתונים לא מעודכנים בטלפון לגבי האם הרכב באחריות ?

איך יכול להיות שאני בעל הרכב ולא מורשה לראות כמו שצריך את תוצאות התיקון ?לפחות לקבל עתק מידיי המתקן ? יש חוק כזה האוסר על העברת מסמכים האלה אלי ?
יש עוד שאלות רבות ומגוונות .מה שבטוח שאני צריך עזרה.משפטית בעיקר כנראה כי בתור אזרח פשוט אני נדפקתי פה מכל הכיוונים והאחריות היא רק עליי.

מה יקרה אם מחר אני מקבל מכתב מדלק מוטורס בו כתוב שהרכב הזה הורד מהכביש ?
מה יקרה אם במכון הבדיקה יתברר הרכב עבר תאונת שילדה קשה מהצד ושנסיעה בו בכלל לא בטוחה ?
האם אייל נוימן יקח אחריות על עצמו אם הכריות אוויר לא יפתחו בזמן התאונה ברכב הזה ומישהו יהרג ?אולי בגלל זה הוא לא רוצה להעביר אלי את המסמכים המצביעים על תיקון ראוי של הליקויים ?
לפחות כך זה נראה עכשיו.

אני רוצה לציין שאין במכתב זה שום כוונה להזיק לבעלי עניין אלה או אחרים וזה רק תיעוד של השתלשלות האירועים שקרתה לי עד עכשיו(כמובן כך זה נראה מהצד שלי).לאירועים אלה עדים רבים גם במשפחה גם בעבודה ,גם חברים ומי רק לא.
אני מקווה שכל גורם שפעל נגד החוק בסיפור הזה יענש בחומרה ואני אוכל להשיב לעצמי את השקט הנפשי האבוד.
בעניין הזה כבר מעורב עורך דין של בנק , עורך דין של חברת ביטוח וגם כנראה תקשורת תהיה מעורבת.לי כבר אין מה להפסיד.

תודה לכם.
ולדי.
iphone 3g 8gb :) ,canon 400d+24-105 f4 is++Tamron 17-50 2.8
kotbaun
Пользователь
smartphone: hd2 t-mob

Даритель

Сообщение kotbaun »

может это грубо сказано но все ошибки которые можно было зделать ты зделал :cry:
1 не брать с миграша
2 сделать бдику 500 шекел. стоят спокойствия
3 узнать до покупки дришот мигун и сколь зто будет стоить
посоветуйся с адвокатом я считаю надо подавать на миграш они уж точно обовсём знали и строили из себя святую корову
удачи и больше не поподай :!:
htc hd2 t-mobile , iphone 3g 8gb
Sergeyjo
Пользователь
smartphone: Samsung Galaxy Note2

Заслуженный участник покетовки

Даритель

Re: Мой печальный опыт (осторожно все на иврите внутри)

Сообщение Sergeyjo »

Попробуй обратиться в משרד תעשיה ומשכר
Они любят такие истории. Насколько я слышал у них и свои судебно-следовательские структуры.
Canon 5D Mark II + EF 24-105 mm f/4L IS USM + Speedlite 580EX II

Демократия - это когда два волка и ягнёнок голосуют насчёт обеденного меню. Свобода - это когда хорошо вооружённый ягнёнок оспаривает результат такого голосования.
Wiggin
Пользователь
smartphone: SGSII

Участник покетовки

Сообщение Wiggin »

kotbaun
не обобщай - на миграше можно найти достойные машины. Не раз убеждался. Другое дело что не надо быть буратино.
kotbaun
Пользователь

Даритель

Сообщение kotbaun »

Wiggin писал(а):не обобщай - на миграше можно найти достойные машины. Не раз убеждался.
даааа и с лисинга :lol: :^o
Wiggin
Пользователь
smartphone: SGSII

Участник покетовки

Сообщение Wiggin »

kotbaun
и именно из лизинга... и поосторожней со смайлами
kotbaun
Пользователь

Даритель

Сообщение kotbaun »

Wiggin писал(а):поосторожней со смайлами
тому кто знает как покупать авто смайлы не мешают
ну если што с меня на сходке пиво :alc: :alc: :alc:
simonai
Пользователь
smartphone: IPhone
Благодарил (а): 2 раза

Участник покетовки

Даритель

Сообщение simonai »

1. http://www.ybay.co.il/busi.aspx?p_no=1& ... 64&ct=prof - адвокат Моше Фридман, знаком лично -мужик умнейший, в прошлом - полицейский ( плилиим ), умудрился вытащить обвиняемого женой в изнасиловании и издевательствами в полном и окончательном оправдании - было в газетах пару недель назад... По моему - дорого, но того стоит. Мисрад в Ришоне.

2. http://www.pravo.co.il - атар гильдии адвокатов Израиля, платишь 17 \секелей - получаешь возможность консультации в атаре - по любому вопросу, или - бесплатно - записаться на прием, кроме того, содержит данные почти всех известных ( русскоязычных ) адвокатов Израиля разделенных по "виду" деятельности - в свое время воспользовался консультацией в атаре - помогло - быстро и эффективно.....

Удачи !
У кнопки "Reset" только один недостаток : маленькая очень - кулаком попасть сложно... :mrgreen:
migORKA
Модератор
smartphone: MIO P350 + 2Gb+SGS 2

Участник покетовки

Даритель

Сообщение migORKA »

caesar
Да,печальный пост,такое попадалаво,вступил в ....,где только можно.
Полностью согласен с simonai,нужен адвокат,но ИМХО ,только не с Ашдода.
Поясню почему:все владельцы миграшей,как правило или часть криминальной структуры,или связаны с ней очень тесно.Так как большинство сделок производится на грани нарушения,или с нарушением закона.Поэтому у этих людей сильные связи с местными органами соблюдения закона,что бы такие,как ты не мешали своими жалобами дальше "работать".
17 лет работаю с автомобилями в Израиле,насмотрелся и наобщался с такими типами вдоволь,и никому не советую покупать машину с миграша,лисинга или хеврат аскара - они такое вытворяют с машинами,что уму непостижимо.Только яд прати,и только после бдика мусмехет.
danygug
Пользователь
smartphone: Нет

Сообщение danygug »

caesar
пипец, :shock:
удачи !
HTC
caesar
Пользователь
smartphone: Iphone 3G 8gb
Контактная информация:

Re: Мой печальный опыт (осторожно все на иврите внутри)

Сообщение caesar »

http://www.carsforum.co.il/vb/showthrea ... 137&page=8

prodoljenie vsey etoi sagi mojno po4itat tut
iphone 3g 8gb :) ,canon 400d+24-105 f4 is++Tamron 17-50 2.8
Ответить

Вернуться в «Разговоры обо всем»